Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

Zo života zboru

Čo sa deje v našom zbore?

Vianočné športové popoludnie 2016

Členovia nášho cirkevného zboru mali možnosť stretnúť sa aj pri športových aktivitách.

Čítať viac
20 rokov diaspory Svidník

Na prvý sviatok vianočný, 25.12.2016, sme sa vo Svidníku stretli na slávnostných službách Božích.

Čítať viac
Dobré dielo sa podarilo...

V prvú adventnú nedeľu sme v našom zbore slávili aj 362. výročie posvätenia chrámu. Práve k takýmto výročiam sa v cirkevných zboroch zvyknú realizovať významné opravy v chrámoch.

Čítať viac
Pamiatka reformácie 2016

Deň 31.október je v našej cirkvi považovaný za jeden z najdôležitejších sviatkov cirkevného roku. V tento deň si pripomíname Pamiatku reformácie, kedy Dr. Martin Luther pribil na dvere chrámu vo Wittenbergu 95 výpovedí proti predávaniu odpustkov.

Čítať viac
Prehliadka spevokolov ŠZS v Prešove

Praktická služba darom, ktorý sme dostali je tým najlepším spôsobom, ako sa môžeme poďakovať Pánu Bohu. Niekto učí deti, iný navštevuje chorých, svedčí o Kristovi, ďalší spieva...

Čítať viac
Stolnotenisové reformačné popoludnie 2016

V predvečer reformácie - 30. októbra 2016 náš cirkevný zbor usporiadal stolnotenisové reformačné popoludnie v Lužanoch pri Topli.

Čítať viac
Z Dištriktuálneho dňa VD 2016

Tie cirkevné zbory, ktoré ešte nestratili túžbu stretnúť sa aspoň raz v roku aj na dištriktuálnej úrovni, pozval Biskupský úrad VD 4. septembra 2016 do Poprad-Arény na Dištriktuálny deň VD.

Čítať viac
8. ročník turnaja o pohár generálneho biskupa

V sobotu 1. októbra 2016 sa v športovej hale v Prievidzi konal 8. ročník celoslovenského futbalového turnaja o pohár generálneho biskupa.

Čítať viac
Slávnostné prebratie a odovzdanie bytového domu vo Svidníku

Úsilie mesta Svidník, vytvoriť vhodné podmienky pre zlepšenie bytovej situácie v meste, v zmysle zvyšovania počtu nájomných mestských bytov, sa pretavilo do konkrétneho výsledku.

Čítať viac
300. výročie vzniku CZ Giraltovce

Pri príležitosti 300. výročie vzniku evanjelického cirkevného zboru v Giraltovciach sa domáci cirkevníci a početní hostia stretli 18. septembra 2016 na zborovom dni. „Toto je deň, ktorý učinil Hospodin“ (Žalm 118, 24)

Čítať viac