Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

6. november 2016

Stolnotenisové reformačné popoludnie 2016

Autor: Miroslav Čorba

V predvečer reformácie, 30.10.2016 náš cirkevný zbor usporiadal Stolnotenisové reformačné popoludnie v obecnej sále v Lužanoch pri Topli. Povzbudení reformačným odkazom Martina Luthera sa aj členovia nášho zboru rozhodli zreformovať svoje telo a v spoločnosti ďalčích bratov a sestrier stráviť príjemné športové popoludnie.
 
Popoludnie začalo nešpornými službami Božími v Lužanoch pri Topli, odkiaľ sa zúčastnení presunuli do obecnej sály. Po krátkom príhovore brata farára Fečka a modlitbe brata farára Juházyho už mohli začať všetky zápolenia. Po registrácii hráčov sa súťažiaci rozdelili do dvoch kategórií – muži a ženy, kde sa v oboch skupinách odohrali zápasy každý s každým. V kategórii mužov sa ako rozhodujúci ukázal zápas medzi dvoma neporazenými domácimi hráčmi Kristiánom Ciganom a Marošom Michalkom. Lepšie z tohto zápasu vyšiel Kristián Cigan a stal sa tak víťazom prvého ročníka. Aj v kategórii žien dominovali domáce hráčky. Ako sa neskôr ukázalo, o víťazke turnaja rozhodol už prvý zápas, kde Katka Svobodová vyhrala v sesterskom súboji s Ingrid Michalkovou. Na treťom mieste skončila Martina Sulinská. Samotný turnaj vyvrcholil zápasom medzi bratom farárom Fečkom a bratom farárom Juházym. Vďaka víťazstvu v zápase si celkové tretie miesto vybojoval brat farár Juházy.
 
Na záver turnaja sme vyhodnotili obe kategórie a všetci zúčastnení si prebrali malú pozornosť. Súťažiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach navyše obdržali hrnček s pamätným odkazom na tento turnaj. Záver patril krátkym modlitbám a poďakovaniu za Božie požehnanie, ochranu a vedenie počas celého turnaja.
 
V mene nášho cirkevného zboru by sme chceli poďakovať obci Lužany pri Topli, ktorá bola súčinná pri organizácii turnaja a poskytla nám priestory obecnej sály spolu so stolnotenisovým vybavením. Zároveň by sme chceli poďakovať všetkým bratom a sestrám, ktorí priložili svoju ruku k dielu a v rámci tohto popoludnia poslúžili, či už upečením sladkých dobrôt pre účastníkov a návštevníkov alebo samotnou službou pri príprave občerstvenia.
 
Veríme, že aj tento turnaj sa stane tradíciou v našom cirkevnom zbore a uvídime sa už ďalší rok pri oslavách 500. výročia reformácie.
 
Konečné poradie kategória muži:
  1. Kristián Cigan
  2. Maroš Michalko
  3. Jozef Juházy
  Konečné poradie kategória ženy:
  1. Katka Svobodová
  2. Ingrid Michalková
  3. Martina Sulinská
Galéria k článku