Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

21. február 2020

Fašiangový večierok 2020

Autor: Elena Fečková

Tak ako to už v našom cirkevnom zbore pár rokov chodí, ani tento rok tomu v čase fašiangov nebolo inak. Zišli sme sa 21.2.2020 a strávili pár krásnych hodín pri duchovnom slove, piesni a vzájomnými rozhovormi a výmenou dobrôt, ktoré sme si poprinášali.
Hlavná téma večera sa niesla na základe biblického textu: "Ja však a môj dom budeme slúžiť Hospodinovi." (Józua 24,15)
Večer otvorilo hudobné zoskupenie nášho cirkevného zboru, ktoré zahralo, zaspievalo a robilo aj doprovod nám všetkým pre krásne piesne z nášho evanjelického spevníka. Modlitbami na úvod sa to všetko začalo. Veselá vstupná scénka o zvieratkách a ich smiešnych menách premostila k prezentácii nášho prvého hosťa. Bol ním bol brat konsenior Marek Cingeľ, ktorý predniesol vtipne spracovanú prednášku na tému "Mená". Zameral sa na mená nášho cirkevného zboru. Nejeden z nás ostal prekvapený, ale sa aj zabavil nad pôvodom a významom našich priezvísk. Ďalším bodom programu bolo divadlo pozvaných hostí. Ochotnícka skupina hercov s príznačným názvom zoskupenia "Ochotníci" zahrali hru Zhŕňajová nevesta. Bolo to krásne spestrenie pred očakávanou bodkou večera - tombolou! Mnohí z nás si domov odniesli krásne ceny, no hlavne príjemné zážitky a duchovné naplnenie z požehnaného večera.
Úprimná vďaka patrí všetkým dobrovoľným pomocníkom a účinkujúcim, moderátorom sprevádzajúcich nás celým večerom, kuchyni za opäť skvelú organizáciu a stravu ale aj všetkým, ktorí nás akýmkoľvek spôsobom podporili a všetkým zhruba 200 zúčastneným. No hlavne vďaka Pánu Bohu, že nám takéto stretnutie požehnal. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.
Galéria k článku