Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

12. august 2016

Letný tábor Slniečko

Autor: Marcela Tomková

Denný tábor na fare v Giraltovciach trval od 25.-27.7.2016 a zúčastnilo sa na ňom 37 detí. Hlavným veršíkom tábora bolo: “Ja som svetlo sveta.” (J 8,12)  Aj my všetci sme sa snažili byť svetlom pre ostatných a nasledovať Pána Ježiša. Spievali sme piesne o svetle, vyrábali slniečka a učili sa o apoštolovi Pavlovi, ktorý bol svetlom pre mnohých ľudí. Tak ako Pavol  bežal  svoj beh viery, aj my sme boli bežcami. Behali, skákali a súťažili sme v rôznych disciplínach. Apoštola Pavla sme pomyselne sprevádzali na misijných cestách a navštívili sme miesta, kde on zvestoval evanjelium. Všade sme však museli splniť úlohy, aby sme získali indície a dosiahli tak svoj cieľ aj so sladkou odmenou.  Na záver nášho trojdňového behu sme si  vyrobili medaily a spolu s rodičmi sme sa pohostili na chutných dobrotách.
Pre 16 starších detí pokračoval tábor  od 28.7.- 31.7.2016 v Zámutove. Krásne prostredie ponúkalo množstvo možností. Deti zaujali prechádzky po okolí, ale hlavne športové a súťažné aktivity. Vyskúšali si aj hľadanie pokladu a nočné stanovanie. Biblickými príbehmi zo života Petra, Jozefa a Daniela sme nezabúdali ani na svoj duchovný rast. Okrem  Zámutova sme navštívili aj Vlastivedné múzeum a Archeopark v Hanušovciach nad Topľou a letné kúpalisko vo Vranove nad Topľou.
Vďaka mnohým ochotným ľuďom, ktorí sa nezištne podieľali na príprave tábora, sme všetci prežili požehnané chvíle plné vzájomného porozumenia, radosti a zábavy. Ďakujeme im za ich čas a energiu, ktorú venovali príprave  aktivít  pre naše deti. Najväčšie poďakovanie však patrí predovšetkým Pánu Bohu, že sme v zdraví mohli prežiť nádherný týždeň v Jeho prítomnosti.
 
Galéria k článku