Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

25. marec 2015

Pôstne stretnutie dôchodcov

Autor: Anna Mitaľová

"Veď viete, že zo svojho márneho počínania, zdedeného po otcoch, boli ste vykúpení nie porušiteľnými vecami, striebrom alebo zlatom, ale drahou krvou nevinného a nepoškvrneného Baránka, Krista...“ 1Pr 1, 18. 19

Vráskavé ruky! Požehnané ruky! A práve im patrilo pôstne stretnutie dôchodcov v Giraltovciach. Pozvánky dostali všetci členovia CZ ECAV Giraltovce od veku 70 rokov. Nakoľko sú to starší ľudia, ktorí sú už menej pohybliví, stretnutia boli dve, jedno v piatok v Železníku, druhé v sobotu v Giraltovciach.

Božie slovo nás učí vážiť si šediny a nezabúdať na starobu, nezabúdať, že mladosť rýchlo pominie, stratí sa aj sila a priblížia sa roky, o ktorých povieš: Nemám v nich záľuby. V pôstnom čase pred Veľkou nocou nastal čas venovať pozornosť tým, ktorí sa o nás starali v čase našej mladosti a viedli nás životom. Dnes, keď sa ich už kroky spomalili, je na nás vniesť im do života trocha radosti. Človek je ako tráva, narodí sa, zakvitne, žije a po čase kvet opadne a život oťažie. Taký je život každého z nás! Treba sa vedieť tešiť v každom čase a všetko prijať do srdca ako dar nášho Pána, iba tak bude duša pripravená postaviť sa raz pred nášho Stvoriteľa. Je dobré pamätať na starších, dobré a Bohu milé je vážiť si šediny našich otcov a matiek. A práve preto sme pripravili toto pôstne stretnutie dôchodcov.

Je potešujúce, že prišlo okolo 100 bratov a sestier. Toto stretnutie bolo svetlým bodom v ich životoch. Nestretajú sa tak často, preto sa mnohým zaleskli v očiach aj slzy dojatia a radosti. Tešili sa zo spoločného stretnutia na skrátených službách Božích so spoveďou a s Večerou Pánovou v kostole aj z posedenia s občerstvením. Spokojnosť a úsmev na tvárach im vyčarovali deti z detskej besiedky Božích milým programom.

A čo dodať na záver? Vďaka, Pane, za toto stretnutie Božieho ľudu. Verím, že toto pôstne stretnutie dôchodcov je dobrým začiatkom práce so seniormi v našom zbore.

Galéria k článku