Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

12. október 2015

Zborový deň nášho zboru

Autor: Anna Mitaľová

V zmysle týchto slov Jánovho evanjelia Cirkevný zbor ECAV Giraltovce pod vedením nášho farára Mgr. MARTINA FEČKA pripravil 11. októbra 2015 zborový deň. S radosťou sme v tento deň privítali v našom zbore bratov a sestry z CZ ECAV Spišská Belá s ich farárkou Mgr. EVOU GERMANOVOU.

Program zborového dňa bol bohatý a starostlivo zorganizovaný.

Služby Božie sa začali o 10:00 v kostole v Giraltovciach. V rámci Služieb Božích sa nám predstavil zborový spevokol, mládež aj deti. V tento oddelený deň sa našim kostolom niesli ďakovné modlitby a piesne na oslavu nášho Pána. V kázni Božieho slova sme počuli oslovujúce slová o priateľstve, bratskej láske a o živote služby nášmu nebeskému Otcovi. Lebo iba s priateľom Ježišom si utvoríme prekrásne priateľstvá s našimi bratmi a sestrami.

Popoludňajší program začínal o 13:30 súčasne na troch miestach:

Kostol v Giraltovciach:

  • Sweetless - Komorný spevácky zbor ZUŠ v Giraltovciach
  • Prednáška o priateľstve - Mgr. Stanislav Haluška CZ Vyšný Žipov

Zborová miestnosť:

  • Divadielko - Mgr. Vladimír Špurek
  • Program pre deti

Dom kultúry:

  • Hudobná skupina - CZ Vyšný Žipov
  • Mgr. Peter Michalčík – pracovník s mládežou, člen CZ Prešov

Organový koncert sa začal o 16:00 v kostole v Železníku, súčasťou koncertu bola aj prezentácia knihy Anny Mitaľovej OZVENY. Mgr. MARTIN VARGOVČÁK, zborový farár z CZ Vranov nad Topľou, virtuózne hral Chorálové prelúdia J.S. BACHA. Bol to duchovný zážitok, na ktorý tak skoro nezabudneme.

Boh bol s nami, žehnal nás na všetkých aktivitách, zborový deň nás utvrdil vo viere v Trojjediného Pána Boha, dovolil sa nám bližšie spoznať a podeliť sa so skúsenosťami s našimi priateľmi. Priatelia sú ľudia, ktorých mám rád, s ktorými si rozumiem a s priateľmi zo Spišskej Belej sme si rozumeli všetci, ktorí sme tento deň strávili spoločne. Ľudia sa majú stretávať a budovať mosty priateľstva a ľudského porozumenia. Most priateľstva s našimi bratmi a sestrami zo Spišskej Belej dostal prvé základy, s Božou pomocou budeme v stavbe pokračovať. Iba Jemu, nášmu nebeskému Otcovi patrí vďaka za náš požehnaný zborový deň.

Galéria k článku