Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

3. september 2015

Futbalisti si zmerali sily

Autor: Dušan Cina

Do turnaja sa z jednotlivých seniorátov Východného dištriktu prihlásilo 8 družstiev: Gemerská Poloma (GES), Rankovce(KES), Veličná, Jasenová (LOS), Hanušovce, Giraltovce (ŠZS), Turčianske Jaseno, Príbovce (TUS). Družstvo Veličnej sa napokon pred začiatkom turnaja odhlásilo. Po vylosovaní družstiev do dvoch skupín bola odohraná základná skupinová fáza turnaja, pričom ďalej postúpili Príbovce, Jasenová, Giraltovce, Hanušovce.

Víťazmi kvalitne odohraného turnaja zo strany všetkých účastníkov sa stalo až po penaltovom rozstrele družstvo Giraltoviec, ktoré vo finálovom zápase zvíťazilo nad futbalistami z Príboviec 2:1. Víťazovi turnaja rovnako tak aj druhému družstvu v poradí gratulujeme za pekný výkon.

Tretie miesto si víťazstvom 2:1 nad tímom Hanušoviec nad Topľou vybojovali futbalisti so skvelou futbalistkou v svojom strede z Jasenovej.

Tímy umiestnené na 1. a 2. mieste – Giraltovce a Príbovce sa tak nominovali na celocirkevný Futbalový turnaj o pohár generálneho biskupa, ktorý sa bude konať 12. septembra 2015 v Trnave. Budeme fandiť našim dvom tímom, ktorý nás budú reprezentovať, aby po roku opäť vybojovali pohár pre Východný dištrikt.

O organizačný priebeh turnaja a profesionálne rozhodovanie na ihrisku sa postarali bratia dobrovoľníci z CZ Prešov: Matúš Martiček, Tomáš Martaus a Peter Harčar.

Osobitné poďakovanie chcem vysloviť bratovi riaditeľovi EG JAK v Košiciach Ing. Jozefovi Krištanovi, ktorý nám vyšiel v ústrety pri organizovaní celého turnaja a aj osobne počas celého dňa v areály školy zabezpečoval všetko potrebné pre plynulý priebeh.