Kontakt: info@ecavgiraltovce.sk | +421 905 292 777 |

4. august 2015

Denný indiánsky tábor

Autor: Marcela Tomková

Tábor sa konal od 27. do 31. 7. 2015 v CZ ECAV Giraltovce. Zúčastnilo sa na ňom 32 detí od 3 do 12 rokov.

Napriek vekovým rozdielom sme spoločne vyrábali indiánske kostýmy, čelenky, stany, totemy, náhrdelníky. Vyzdobili sme vlajku a naučili sme sa hymnu Som malý Indián a Veľkú radosť dnes v srdci mám, že Ježiš ľúbi ma... Nové piesne sme spievali s radosťou v sprievode vyrobených indiánskych nástrojov. Božiu blízkosť sme si uvedomovali každý deň aj pri biblických témach, ktoré nám nanovo pripomenuli, že Boh verných zachraňuje, hľadá a prijíma stratených, má na každého čas a chce, aby sme prinášali úžitok pre kráľovstvo Božie, ktoré ma rásť medzi nami.

K Indiánom patria aj kone, a tak sme sa vybrali do neďalekých Lužian pri Topli. Tam sme sa dozvedeli zaujímavosti o koňoch, ale hlavne sme si mohli zajazdiť na koni. Bol to zážitok aj pre nás starších. Okrem množstva tvorivých aktivít sme denne súťažili v rôznych športových disciplínach. Deti boli rozdelené do kmeňov, ktorým sami dali názov a vymysleli bojový pokrik. Wikingovia, Tuarekovia, Indiánske pierka, Bledé tváre pod vedením svojich náčelníkov (zborový farár M. Fečko, Z. Bakaľarová, R. Vašková, A. Pankuchová, M. Tomková) súťažili ako o život, aby získali pierka na svoju čelenku.

Posledný deň sme hľadali poklad a popoludní už chystali všetko na opekačku s rodičmi. Im sme sa predstavili v kostýmoch s hymnou tábora a hlavným veršíkom tábora. Spoločne s rodičmi sme si zaspievali aj piesne z nášho spevníčka. Najviac očakávaným bolo však vyhodnotenie celotýždenného súťaženia jednotlivých kmeňov. Víťazi boli bohato odmenení, a tak sme si už mohli pochutnávať na koláčikoch a všetkom, čo bolo pripravené.

Poďakovanie patrí všetkým rodičom, ktorí nám celý týždeň piekli sladké dobroty, a tiež všetkým ,ktorí nám akokoľvek pomohli a podporili nás. Ďakujeme Pánu Bohu, že nám dával sily a chránil nás. My sme tak mohli prežiť nádherný týždeň.

Galéria k článku